Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Sivuston Polulta harhaan kommentit https://polultaharhaan.pallontallaajat.net Ensimmäistä kertaa pidemmällä reppureissulla olevan pariskunnan ajatuksia Kaakkois-Aasian reissulta Sun, 14 May 2017 10:48:37 +0000 hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 Jeannie on kommentoinut artikkelia Saari https://polultaharhaan.pallontallaajat.net/2015/09/17/67/#comment-534 Sun, 14 May 2017 10:48:37 +0000 http://polultaharhaan.pallontallaajat.net/?p=67#comment-534 Vastauksena kommenttiin Erwin.

If you are going to give invitations, put in a second card listing your registry. That is the best way without it being tacky. I’ve heard that if you put the registry on the invitation, it’s like saying you have to get a gift from it. You could put “We’ve registered at _____, and are taking gift cards from there as well. We also accepting donations for ______. Any and all contributions are greatly app!iceatedr”

]]>
Tory on kommentoinut artikkelia Pettymys https://polultaharhaan.pallontallaajat.net/2016/03/02/pettymys/#comment-529 Thu, 11 May 2017 03:33:39 +0000 http://polultaharhaan.pallontallaajat.net/?p=306#comment-529 … le nom du producteur, c'est Tucker Martine, qui est aussi le compagnon de Laura Veirs… je l'ai vue en concert il y a deux semaines, et elle est très, très enceinte!Pardon pour cette note inhabituelle de "people go&uspingiqsot;, mais je suis un peu fan de cette artiste aux textes ciselés et au parcours singulier. Mon préféré c'est vraiment "Carbon Glacier", mais j'aime vraiment bien cet entraînant "July Flame"…

]]>
hppns on kommentoinut artikkelia Raha ratkaisee https://polultaharhaan.pallontallaajat.net/2016/04/19/421/#comment-370 Tue, 19 Apr 2016 23:48:15 +0000 http://polultaharhaan.pallontallaajat.net/?p=421#comment-370 Vastauksena kommenttiin Irina.

Kiitti! 🙂 Täytyy myöntää, että kuvien olis tarkoitus olla isompia, mutta meistä kumpikaan ei ole kummoinen tekniikan kanssa, joten tabletin käyttöliittymällä ei olla osattu suurentaa kuvia…

]]>
Irina on kommentoinut artikkelia Raha ratkaisee https://polultaharhaan.pallontallaajat.net/2016/04/19/421/#comment-368 Tue, 19 Apr 2016 19:28:23 +0000 http://polultaharhaan.pallontallaajat.net/?p=421#comment-368 Hienoja kuvia! Kannattaa ehdottomasti pistää ne suuremmassa koossa! Kävin monestikin Singaporessa mut en kertaakaan ilmeisesti kävellyt sen ekan kuvan kohdalta missä näkyy sekä singapore wheel että gardens by the bay.

]]>
hppns on kommentoinut artikkelia Veturi, taksi, valtamerilaiva https://polultaharhaan.pallontallaajat.net/2016/03/24/371/#comment-366 Sun, 17 Apr 2016 15:17:49 +0000 http://polultaharhaan.pallontallaajat.net/?p=371#comment-366 Vastauksena kommenttiin Anna / Popot pogoillen.

Kiitos paljon! 🙂 Ollaan pyritty etsiskelemään kätköjä myös reissussa, tulee lähdettyä tarkastelemaan reissukohdetta myös vähän erilaisista kulmista, kun geokätköt usein kuljettaa myös vähän vähemmän tallatuille reiteille!

]]>
Anna / Popot pogoillen on kommentoinut artikkelia Veturi, taksi, valtamerilaiva https://polultaharhaan.pallontallaajat.net/2016/03/24/371/#comment-354 Fri, 25 Mar 2016 11:33:14 +0000 http://polultaharhaan.pallontallaajat.net/?p=371#comment-354 Ihana juttu. Ja geokätköjä matkoillako? Ananas2go pingahti innosta!

]]>
hppns on kommentoinut artikkelia Pettymys https://polultaharhaan.pallontallaajat.net/2016/03/02/pettymys/#comment-347 Sat, 05 Mar 2016 14:01:16 +0000 http://polultaharhaan.pallontallaajat.net/?p=306#comment-347 Vastauksena kommenttiin Viajar.

Ollaan itseasiassa aivan samaa mieltä. Monet ongelmat jätteiden suhteenhan johtuu paljolti myös levinneestä länsimaalaisesta kulttuurista, en esimerkiksi usko, että paikalliset ovat juoneet pullovettä nykyisen kaltaisia määriä ennen turismin kasvua. Lisäksi turistien jättämä muovijätteen määrä on valtava, täällä kun isoin vesipullokin on vain 5 litraa ja se “normaali” reppuun sujautettava on 1,5 litran sijasta vain litran. Suurimmaksi osaksi se ärsytys onkin siinä, kun paikalliset eivät edes yritä saada niitä roskia osumaan yhteen paikkaan, vaan kaikki jätteet heitetään suoraan auton, junan tai bussin ikkunasta tien varteen, joten roskat ovat levittyneet erittäin laajalle alueelle. Esimerkiksi Mandalay-Pyin Oo Lwin välisellä tieosuudella kahden ajokaistan välinen alue oli täynnä jätettä. Niitä sitten koirat, linnut, lehmät ja muut käy repimässä ruoan toivossa ja kuolevat ruoansulatuskanavanongelmiin. Munkitkin tosiaan on ihmisiä, eikä ongelmaa tuossa olisikaan, JOS ne roskat päätyisivät siihen edes jokseenkin koottuun paikkaan, mutta useamman kerran on saanut todistaa sitä, kun munkki on nakannut tyhjän muovipullon tai karkkikääreen tienlaitaan. Täällä kuitenkin kerätään valtavia maksuja turisteilta eri alueille saapuessa, joten rahaa tätä maata hallitsevalla elimellä kyllä on, paikallisten mukaan nämä rahat vaan eivät suuntaudu julkisen infran parannuksiin, vaan lähinnä hallitsevan elimen omiin projekteihin. :S

]]>
Viajar on kommentoinut artikkelia Pettymys https://polultaharhaan.pallontallaajat.net/2016/03/02/pettymys/#comment-346 Thu, 03 Mar 2016 11:52:45 +0000 http://polultaharhaan.pallontallaajat.net/?p=306#comment-346 Tuosta jätehuollosta vielä. Muutamilta alueilta puuttuu käytännössä kaikki infra jätteiden asialliseen käsittelyyn, joten joskus niillä munkeillakin on aidosti tasan 2 vaihtoehtoa: tyhjentää jätesäkki luontoon turistien nähden tai tyhjentää se salassa. Toki asenteista tietysti kertoo sekin, ettei infraa ole edes välitetty luoda. Ei kaikkien investointien pidä olla EU-jätelainsäädännöt täyttävää kallista tekniikkaa. Kehittyvissä maissa nykyisenlainen jäte oli pitkään harvinainen virhe systeemissä. Nyt ko. virhe on levinnyt koko pallolle.

]]>
hppns on kommentoinut artikkelia Pettymys https://polultaharhaan.pallontallaajat.net/2016/03/02/pettymys/#comment-345 Thu, 03 Mar 2016 01:10:58 +0000 http://polultaharhaan.pallontallaajat.net/?p=306#comment-345 Kiitos kommentistasi! Eläinten kaltoinkohtelu on tosiaan se, mikä eniten itsellä nostaa verenpainetta, joten olin todella yllättynyt, kun odotukset oli ihan muuta. Myös roskien heittäminen maahan munkkien toimesta oli aika yllättävää, nähtiin kun munkit kippasi suoraa luontoon jätesäkillisen jätteitä. Hyvä on, etteivät kaikki Kaakkois-Aasian maat ole keskenään samanlaisia, eikä niiden tulisi samanlaisiksi muuttuakaan. Pukeutumisen suhteen asia on niin ja näin. Tämän maan kaupungeissa en näe sitä kovin käytännöllisenä, koska on niin kuuma, mutta pukeudun siten, että kunnioitan paikallista kulttuuria. Näin teen myös muissakin maissa, erityisesti uskonnollisissa kohteissa. Myös minua ihmetyttää, kun jotkut viilettää täällä bikinit päällä.

Mitä Kaakkois-Aasiaa on nyt reissannut, niin on kyllä saanut huomata, ettei turistihinnat esimerkiksi ruokapaikoissa ole “ihan faktaa”. Monessa paikallisten suosimassa ruokapaikassa saa syödä ihan samalla hinnalla kuin paikallisetkin, näin on ollut niin Filippiineillä, Malesiassa, Thaimaassa, Singaporessa kuin jopa täällä Burmassakin. Jos jokainen turisti maksaa sille samalle kahvin myyjälle aina sen kaksi euroa enemmän, se vain kasvattaa varallisuuseroja ja voi pahimmassa tapauksessa ajaa muut pienyrittäjät pois markkinoilta. Ja kyllä Suomessakin yhtä paljon ketuttaisi maksaa kahden euron limsapullosta neljä euroa, kun tietää ettei se todellinen hinta ole niin suuri. Tietenkin itsekin myisin mieluiten tuotteitani sille, joka niistä eniten maksaa, mutta sitten ei myöskään auta valittaa, jos asiakas valitsee mieluummin sen tuotteentarjoajan, joka hänelle myy saman pullon puolet halvemmalla.

Alkeelliseksi en koe tämän maan palvelutasoa, sillä täällä on jo niin turistisoitunut nämä tietyt alueet. Yleisesti täällä puhutaan esimerkiksi useammin englantia kuin Thaimaassa. Blogeista olen kuitenkin saanut lukea, että matkustaminen täällä on helppoa, eikä se asia nyt ihan niin yksinkertaisesti mene, joten halusin ottaa siihen kantaa. Toki, jos rahaa on, niin helppohan täällä on lennellä edestakaisin. Pokkurointia en voi sietää, sillä toimin itsekin asiakaspalvelualalla, eikä se mielestäni kuulu työnkuvaan. Aiemmin lukemaani hehkutusta siitä, että ihmiset ovat täällä niin aitoja ja ystävällisiä, toivoisin kuitenkin välittyvän jokapäiväissä kohtaamisissamme paikallisten kanssa.

]]>
SunRiseGirl on kommentoinut artikkelia Pettymys https://polultaharhaan.pallontallaajat.net/2016/03/02/pettymys/#comment-344 Wed, 02 Mar 2016 23:24:44 +0000 http://polultaharhaan.pallontallaajat.net/?p=306#comment-344 Eläinten kohtelu ei kuulosta kivalta ja tosiaan aika kummallista buddhamaissa. Mutta muuten täytyy sanoa, että kaikki eivät tosiaan pidä samoista asioista ja ehkäpä moni näkee Burman niin ylivertaisena, kun se ei vielä ole sitä mitä Thaimaa tai Kambodza monilta osin on ja toivottavasti siitä ei sellaista tulekaan. Tuo pukeutumisjuttukin on minusta vain positiivista. Vaikka monissa paikoissa voikin olla tuubitopissa ja pakarat paljastavissa shortseissa niin ei ne kovinkaan monen kantaväestön mielestä ole todellakaan ok eikä edes kaikkien turistien. Itseäni ainakin välillä hävettää, miten räävittömästi turistit pukeutuu maassa, jossa paikalliset verhoaa itseään huomattavasti reilumman kokoisilla kangaspaloilla. Ja turistihinnat nyt ovat ihan faktaa joka paikassa. Ei sen ainakaan pitäis mitenkään olla mikään Burman erityispiirre. Ja itse en edes jaksa aina itkeä jostain kahdesta eurosta. Se on paljon vähemmän minulta pois kuin mitä se on heille lisää. Tosin sillä oletuksella, että tosiaan palvelun tai tuotteen myyjä saisi pitää rahansa itse. En ajattele itseäni maailmalla minään hyväntekijänä, mutta en myöskään voi syyttää ihmisiä siitä, jos he koittavat saada elannon sieltä, mistä sen varmimmin saa. Myytiinhän Suomessakin jossain huumassa venäläisille asuntoja ja tontteja huomattavasti korkeampaan hintaan kuin kantaväestölle, koska venäläisillä nyt vaan sattui olemaan enemmän millä maksaa. Jos ei pidä kovin alkeellisesta palvelutasosta, niin sitten ei varmaan kannata matkustaa maihin, missä turistibisnes ei ole Phuketin luokkaa. Sorry, mutta mulle vaan jäi tuosta blogikirjoituksesta vähän maku, että on menty Burmaan ja sitten ihmetellään, että miksi nämä ihmiset eivät vielä “osaakaan” pokkuroida turisteille.

]]>