Tervehdys Pallontallaajien käyttäjät,

Kiitos kun olet ollut mukana Pallontallaajien yhteisössä. Sivuston vähäisen kävijämäärän vuoksi olemme valitettavasti joutuneet tekemään päätöksen palvelun sulkemisesta tämän kevään aikana. Keskutelumahdollisuus foorumilla päättyy maanantaina 1.2. Sivusto tullaan sulkemaan toukokuun loppuun mennessä, johon asti vanhat viestit ovat vielä luettavissa, joten nyt kannattaa käydä nappaamassa vanhat matkamuistot talteen.

Ystävällisin terveisin,
Pallontallaajien tiimi

Jäniksen vuosi - Polulta harhaan
Pallontallaajat.net
Valikko

Jäniksen vuosi

Jokaisella matkalle on syynsä. Osa haluaa irrottautua arjesta, toiset tutustua uusiin kulttuureihin ja jotkut haluavat tietää, tuntuuko erilaiselta örveltää Teneriffalla kuin koti-Suomessa. Jokaisella on omat syynsä ja tapansa matkustaa, eikä toinen tapa ole toista oikeampi tai parempi.

Miksi minä sitten haluan lähteä reissaamaan? Mikä saa 22-vuotiaan yliopisto-opiskelijan lähtemään reppureissulle, jos on aina käynyt maksimissaan vain viikon pituisilla matkoilla ja kahden yön reissuille tulee raahattua mukana viisi repullista tavaraa ihan vain varmuuden vuoksi? Kuinka kuvittelen selviäväni parhaimmillaan jopa yhdeksän kuukautta reissun päällä, kun välillä kotoa poistuminen muualle kuin töihin tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta?

Samassa työpaikassa tuli raadettua melkeinpä neljä vuotta putkeen. Se on tosi pitkä aika tässä iässä. Opintotuella on kuitenkin mahdotonta maksaa vuokra, laskut ja syödä, joten töitä oli tehtävä. Kun yrittää täysipäiväisesti opiskella sekä samalla tehdä töitä, on välillä mahdotonta pysyä täysipäiväisesti järjissään. Päätin, että kun kandin saan ulos, on pakko saada tehdä ja nähdä jotakin muuta. Onneksi matkakumppanini oli avoin haluamalleni matkan ajankohdalle, joten määrittelemätön aika reissunpäällä auttoi jaksamaan viimeisenkin rutistuksen töissä. Nyt on aika ansaitulle hengähdystauolle, tervetuloa minun jäniksen vuoteni!

 

Puspus, Essi

Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

4 Kommentit

 • Vastaa Vertsi lokakuu 8, 2015 01:06

  Näitä teidän tekstejä on kyllä hauska lukea! “Päivät on täällä hitaita” ja “Salainen maailma” saivat varsinkin tirskahtelemaan enkelikaloineen sun muineen… 😀 Sulla on Essi mahtava ja ihan omanlainen ja omannäköinen tyyli kirjoittaa. (Kiva, kun tosiaan lukiessa vielä oikein kuulen sen sinun “kertojaäänen” mielessäni. :D) Mielenkiintoisia juttuja ja hyvä blogi kaiken kaikkiaan. Mukavaa, kun teillä on mukavaa, ja pitäkäähän jatkossakin hauskaa siellä!

  tv. kituva opiskelija saamarin kylymästä Suomesta

  • Vastaa hppns lokakuu 20, 2015 16:00

   Ihanaa Veera että tykkäät Toivottavasti Suomessa ei ole niin kylymä, että jäädytte siellä hengiltä! Nyt ollut vähän laiskaa tämä blogin päivittely, ollaan tehty töitä ja myös kirjoiteltu lehtijuttua, niin laiskottaa kirjoittaa tänne. Mutta lupaan olla ahkera ja päivittää tätä tällä viikolla! Toivottavasti Olkaa ahkeria siellä koulussa munkin puolesta!

 • Vastaa eve lokakuu 12, 2015 05:00

  Hei, meillä kans tulossa reppureissu ! Käy tutustumassa Meiän matkaan, reissua vielä valmistellaan, joten hyvä lukea tätä teiän blogia ! Ps. Samanlaiset Kajka rinkat löytyy myös täältä !

  • Vastaa hppns lokakuu 20, 2015 16:03

   Joo ollaankin käyty teidän blogia selailemassa ja naurahdettiin tuolle rinkkajutulle 😀 +Kaakkois-Aasia NYT -ryhmästä myös bongattiin sut jos näette reissunpäällä kaksi samanlaista rinkkaa heilumassa, niin tulkaa nykäisemään remmistä!

  Jätä vastaus