Pallontallaajat.net
Valikko

#Blogisitarina

Ihan ensiksi kiitokset Lapsellinen maailma blogille haasteesta.  Haaste tuli täysin yllätyksenä, sillä blogimme on uudenkarhea ja tekstejäkään ei kauheasti vielä ole, sillä matkaakin on takana vasta kuukausi.

Idea blogin perustamisesta on kytenyt siitä asti, kun päätös reissuun lähdöstä oli tehty, onhan se todella kätevä tapa pitää kotona Suomessa olevat sukulaiset ja kaverit ajantasalla reissun kulusta. Alunperin blogi piti julkaista jo reilusti ennen reissun alkua, mutta työkiireiden ja laiskuuden vuoksi homma vain siirtyi ja siirtyi. Ensimmäiset luonnokset teksteistä kuitenkin tallennettiin noin kuukausi ennen reissua, mutta jotenkin aika ei ollut silloin vielä otollinen blogin julkaisemiselle.

Blogillamme ei varsinaisesti ole mitään tiettyä tyyliä, emme suunnitele tekstejä etukäteen, vaan jaamme kirjoitusvuorot ja kumpainenkin kirjoittaa haluamastaan aiheesta omalla tavallaan. Meille tapa on osoittautunut hyväksi, sillä tapamme kirjoittaa ovat niin erilaiset. Minä olin alunperin ajatellut, että blogimme olisi enemmän faktapohjainen, sillä monia matkablogeja lukiessani itseäni on ärsyttänyt esimerkiksi se, että koko reissun budjetista ei ole tarkemmin kerrottu tai majapaikat ovat jääneet mainitsematta. Kuitenkin nyt reissussa blogia kirjoittaessa niiden asioiden esiin tuominen ei tunnu erityisen tärkeältä. Tuntuu luontevammalta jakaa reissussa kokemiaan fiiliksiä, kuin kertoa, että tänään söin 60 bahtia maksaneen kanariisin ja yöpaikasta pulitin 400 bahtia. Koska tällaiset asiat kuitenkin kiinnostavat useita, varsinkin ensimmäistä pitkää reissua suunnittelevia, niin voin luvata, että budjettiteksti tulee vielä jossain välissä. Voin myös kertoa, että jos alkaisimme kertomaan tänne kaikki ne asiat, jotka reissua suunnitellessa meitä kummastuttivat tai kaikki hankinnat joita teimme tai erittelemään kaikki ne illat kun pähkäilimme mahdollisia kohteita, niin puolet lukijoista joko kyllästyisivät tai heittäisivät hanskat tiskiin oman reissuhaaveensa suhteen.

Vaikka loimme blogimme Pallontallaajien sivuille, emme ajatelleet, että kukaan tuntematon eksyisi lukemaan tarinoitamme. Mutta jos nyt kuitenkin joku on tänne eksynyt, niin se tekee meidät iloisiksi. Voit myös jättää puumerkkisi tai terveisesi kommenttikenttään, niin ilahdutat meitä vielä enemmän. Blogimme suhteen kannattaa kuitenkin olla kärsivällinen, kun yhdellä viikolla julkaisuja pukkaa useampia, niin toisella viikolla niitä ei välttämättä tule yhtään.

Blogin elinikä on vielä täysi mysteeri, sillä reissunkaan kokonaiskestosta ei ole vielä varmuutta, se on todennäköisesti jotain neljän ja yhdeksän kuukauden väliltä. Se tuleeko blogi saamaan sen jälkeen jatkoa, riippuu täysin sen hetken fiiliksistä. Kumpaakaan meistä ei varsinaisesti kiinnosta blogin pitäminen tavallisesta arjesta, mutta mahdollisista tulevista reissuista toisaalta voisi jotain kirjoittaakin.

Haluaisimme haastaa mukaan neljä muutakin matkablogia, vaikka tiedämmekin kahden niistä olevan mahdollisesti jo tiensä päässä. Nämä blogit ovat sellaisia, jotka ovat inspiroineet meitä reissun suunnitteluvaiheessa tai antaneet meille tietoa mahdollisista tulevista kohteista. Nämä blogit ovat:

Riippumattogonzo Aasiassa

Haavematkoja

Been there don det

Maailman ympäri 2013-2014

 

Terve vaan, Juho

Ohjeet (saa kopioida omaan blogiin):

1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).

2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.

3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.

4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.

5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

 

received_1689936331247088

 

 

 

Edellinen viesti Seuraava viesti

Saatat myös pitää näistä

Ei kommentteja

Jätä vastaus